fredag 11. mai 2012

Valgkampmanual for de rødgrønne

Leserbrev i Sandefjords Blad 9. mars 2011


En FrPer går inn for skattekutt.
Hvordan reagere: Kall dem egoistiske: Alle skattelettelser uansett er å ta fra felleskassa, og det blir mindre penger til skole, sykehjem og all annen velferd.
Ikke kompliser saken med å snakke om at Norge er blant verdens mest beskattede land, at gründerspirer ikke gidder starte firmaer lenger fordi de blir skattet i hjel. Norge har det laveste antall nystartede bedrifter i OECD. Hem bryr seg? Det er neste generasjon som får det problemet, ikke vi.

En FrPer går inn for å bygge flere veier:
Hvordan reagere: Dra frem mannen med barten. Det skjønner folk, de vet at han bygde autobahn i Tyskland. Ikke bry deg om bevis på at veiinvesteringer i mange tilfeller betaler seg mange ganger fordi raskere transport for næringslivet og færre ulykker lønner seg. Og for all del, ikke dra frem historien om at autobahn egentlig ble planlagt i det demokratiske Tyskland før 1933.

En FrPer mener alle innvandrere må lære seg norsk.
Hvordan reagere: Kall dem rasister. Arbeiderpartiet mener jo nå det samme som FrP om dette, men hvis noen minner oss på det, så sier vi bare at vi er mye mer nyanserte.

En FrPer i Øvre Grukkedal tiltales for underslag i bedriften han jobber.
Hvordan reagere: Spring til nærmeste avis! Pass på at de kaller ham ”sentral FrPer”. Ikke bry deg om at det lokale FrP-styret og årsmøtet har holdt vedkommende unna viktige verv i 20 år fordi han er en tulling. Lag et stort poeng av at han var landsmøtedelegat i 1991!

En FrPer ønsker å redusere antallet ungdommer som mottar sosialhjelp uten å yte noe tilbake.
Hvordan reagere: Lat som du ikke hører hva de sier. Skrik så høyt du kan og lag masse bråk. Beskyld gjerne FrPeren for å mistenkeliggjøre de uføre. Insinuer at FrPeren har kalt alle uføre i Norge snyltere. Hvis du er heldig glemmer folk at det var sosialhjelpsmottagere FrP-utspillet gjaldt.

En FrPer minner om at antallet mennesker som lever av stønader fra NAV er mer enn doblet siden 1980, og mener denne utviklingen går i gal retning.
Hvordan reagere: Blås tungt og senk stemmeleie (lær av LO-sjef Roar Flåthen): Si noe sånt som: Høyresida svartmaler. Norge har verdens største andel mennesker i arbeid. Vi skal løse alle problemer med IA-avtalen. For all del, ikke si noe om at IA-avtalen knapt har virket. Sats på at det ikke er så mange som har greie på den slags detaljer. Hvis de har det, så si at den må få virke litt lenger. Dette er en veldig komplisert sak, så hvis det viser seg at FrPeren kan noe om emnet: Kall vedkommendeuseriøs. Og husk: Er vi heldige blir ikke vår generasjon rammet av at så mange ramler ut av arbeidsmarkedet, så hvorfor bry seg?
Hvis ikke noe av ovenstående råd virker, spill på de mørkeste følelsene i folkedypet: Misunnelse: Det er nok av næringslivsledere som tjener 20 ganger mer i året enn en industriarbeider. Ikke bry deg om at dette dreier seg om 0,01 promille av Norges befolkning. Å spille på misunnelse rundt lønninger og aksjeinntekter virker alltid!

Og ikke glem: Prat så nedsettende du kan om FrPere privat.
Si at de er uintelligente og virker sleipe. Sleng om deg med ordet useriøs og ekstrem så ofte du kan! Ikke bry deg om at du karakteriserer hver fjerde norske velger. De blir bare intelligente når de stemmer de på oss.
Riktignok har ingen av rådene i denne guiden virket de siste 20 årene, da FrP har gått frem nesten 20 prosent. Men la oss bare holde på. Det virker nok til slutt!
Godt valg!

1 kommentar:

  1. Jeg vil anbefale Le_ meridian-finansieringstjenester til enhver som har behov for økonomisk hjelp, og de vil holde deg oppdatert på høye kataloger for ytterligere behov. Nok en gang vil jeg rose deg selv og dine ansatte for ekstraordinær service og kundeservice, da dette er en stor ressurs for ditt selskap og en hyggelig opplevelse for kunder som meg selv. Ønsker deg lykke til for fremtiden.Le meridianfinansieringstjeneste er den beste måten å få et enkelt lån, her er det e-post..lfdsloans@lemeridianfds.com Eller snakk med Mr Benjamin On WhatsApp Via_ + 1-989-394-3740 Takk Du for at du hjelper meg med lån igjen i mitt hjerte, jeg er evig takknemlig.

    SvarSlett