fredag 11. mai 2012

Hva har Høyre gjort?


Leserbrev publisert i Sandefjords Blad 25. januar 2011

Erna Solberg uttalte på Høyres gruppekonferanse på Gardermoen på sensommeren at hun tror økt bruk av private tjenester og Offentlig-privat samarbeid er nøkkelen til å kutte utgiftene i det offentlige.
«Folk har et mer pragmatisk syn på Offentlig-privat samarbeid enn den rødgrønne regjeringen later som. De ønsker seg ikke et ideologisk nei til private tjenester, slik regjeringen står for», sa hun.
Uttalelsen fikk meg til å stusse over de siste årene i sandefjordspolitikken. Hva har egentlig Høyre gjort? Partiet gjorde et kjempevalg sist, og har i realiteten kontrollert FrP og KrF effektivt, ved at de alltid har kunnet gå andresteds hen for å få støtte, hvis ikke samarbeidspartiene stiller opp.

Hvis det er viktig for Høyre med Offentlig-privat samarbeid: Hvorfor driftes for eksempel ikke svømmehallen i et Offentlig-privat samarbeid? Den koster i dag skattebetalerne fire millioner kroner i året. Hva om en privat ville drive den for tre millioner, og tjente ekstrakroner på Spa, salg av personlige trenere og en mer sofistikert kafé? Det måtte selvsagt stilles krav til billettpris. Service overfor skolebarn og handikappede måtte vært den samme. Men har Høyre tatt initiativ til noe slikt? Nei.

Vi har manglet penger til å bygge nytt bygg for Bugården ungdomsskole. Fremskrittspartiet har foreslått å selge Tivolitomta. I forslaget ble det stilt krav til at tomta skulle bebygges med kino, som skulle driftes privat. Videre ble det stilt krav til å bygge parkeringsplasser for alle. Pengene fra tomta skulle gå uavkortet til Bugården. Ville Høyre bli med på det? Nei.
I andre borgerlig styrte byer er kinoen privatisert. Kommunene har stilt klare krav til hvordan de private skal drifte kinoen. Har Høyre tatt noen initiativ i Sandefjord? Nei.

Har Høyre foreslått, eller gjennomført noe som helst av Offentlig-privat samarbeid i Sandefjord kommune i inneværende periode? Nei. Jeg kan ikke finne noen eksempler på at Høyre har initiert Offentlig-privat samarbeid i betydningen at det offentlige finansierer og legger rammene, mens det private produserer tilbudet.

Hva er det med Sandefjord Høyre? Og hvordan vil det gå framover? Slik det ser ut på kandidatene denne gangen får Høyres bystyrerepresentanter en gjennomsnittsalder på rundt 80 år, og halvparten av dem ser ut som om de har tatt feil av hostesaften og etterbarberingsvannet.
Beklager, Bjørn Ole. Jeg liker deg veldig godt. Du er Sandefjords beste snorklipper til nå. Jeg skrev deg opp på FrPs liste sist gang. Derfor, og dette er ikke ironi: Jeg sier dette av pur kjærlighet: Du trenger en fast styrende hånd å holde i.

Hånden heter FrP, og vi vil ikke la være å gjennomføre det Høyre sier de tror på. Vi vet at Offentlig-privat samarbeid er lønnsomt og effektivt, når det settes gode rammer for den private driften.
Jeg funderer veldig på hvorfor det er slik at Høyre, ikke bare i Sandefjord, men mange steder i landet, har en slags blå image, men når de har sjansen ikke gjennomfører politikken de sier de tror på. Kan det komme av at Høyrefolk ikke går til partiet fordi de er spesielt interessert i politikk, men mer fordi de føler tilhørighet til en sosial gruppe? Jeg tror det. Høyre er ikke et politisk parti, det er bare en måte å være på. Og ikke tvil: Jeg liker måten Høyrefolk er på jeg, men politikk handler om noe mer. Det handler om viljen til forandring. Er ikke den viljen til stede kan man like godt stemme Arbeiderpartiet.

Men ikke misforstå meg på noen måte. Jeg tror de neste fire årene kommer til å gå veldig bra, selv om de blir radikalt annerledes enn denne perioden. Etter valget til høsten vil FrP, med hjelp av Høyres stemmer, gjennomføre en hel serie med tiltak for å få mer ut av hver skattekrone. 

Vi står til tjeneste. Det være seg om Høyres representanter har somlet bort monoklene, ikke finner tøflene – eller ønsker å gjennomføre egen politikk
Det er FrP som er den ekte garantisten for Sandefjords skattebetalere

2 kommentarer:

 1. Hallo,

  Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har avtalt å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

  Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
  Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Irrua-spesialistundervisningssykehus.

  SvarSlett
 2. Jeg vil anbefale Le_ meridian-finansieringstjenester til enhver som har behov for økonomisk hjelp, og de vil holde deg oppdatert på høye kataloger for ytterligere behov. Nok en gang vil jeg rose deg selv og dine ansatte for ekstraordinær service og kundeservice, da dette er en stor ressurs for ditt selskap og en hyggelig opplevelse for kunder som meg selv. Ønsker deg lykke til for fremtiden.Le meridianfinansieringstjeneste er den beste måten å få et enkelt lån, her er det e-post..lfdsloans@lemeridianfds.com Eller snakk med Mr Benjamin On WhatsApp Via_ + 1-989-394-3740 Takk Du for at du hjelper meg med lån igjen i mitt hjerte, jeg er evig takknemlig.

  SvarSlett