tirsdag 16. april 2013

Høyre og konsensuspolitikk


Margaret Thatchers beskrivelse av konsensuspolitikk:

”Det er en prosess hvor man forlater alt man tror på, alle prinsipper, alle verdier og ideologisk syn for å søke etter noe som ingen tror på, men som de heller ikke har noe i mot. Det er prosessen hvor man unngår alle saker det er behov for å finne løsninger på, bare fordi man ikke klarer å bli enige om veien videre. Hvilke store politiske spørsmål har vært kjempet for og vunnet under fanen ”Jeg står for konsensus?”.”

Jøss, kjente hun så godt til Sandefjord Høyre?(Leserbrev i Sandefjords Blad 15. april 2013)

2 kommentarer:

  1. Ser du sier i profilen din at du aldri vil argumentere mot ditt eget parti, men at det er umulig å være enig i alt. Du står med andre ord for konsensus. ;)

    SvarSlett
  2. Ha-ha. Jo, du har selvfølgelig et ørlite, nesten mikroskopisk poeng. Men det er grader av alt. Mitt bestemte inntrykk er at i Høyre er så opptatt av konsensus at mange medlemmer tilogmed lar være å fremme forslag internt, mens i FrP legger vi alt på bordet - og det forslaget som får flest stemmer vinner. Høyre er for eksempel for konkurranseutsetting innen eldreomsorg, men til tross for at partiet har 113 ordførere er bare fire prosent av landets sykehjem drevet av private. Jeg mener det underbygger min påstand.

    SvarSlett