tirsdag 19. juni 2012

Sandefjord: SB tolket feil

Sandefjords Blads leder i dag insinuerte at FrP brøt med Høyre nærmest som en PR-jippo. Jeg tror at hvis lederskribenten tenker seg litt om, så er ikke verden så enkel at vi rasler med sablene hver gang vi ikke vinner frem i et samarbeid. Ingen kan huske når vi gjorde noe lignende sist. Det ville gjort det umulig å samarbeide med FrP hvis vi truet med å bryte ut stadig vekk. Velgerne straffer ofte "bråkepolitikere".

Når man bryter ut av et samarbeid, eller truer med det, må saken være viktig. Svært viktig. Det opprinnelige vedtaket i Helse- og sosialutvalget gikk ut på at kommunen skulle investere 180 millioner kroner og få null nye sykehjemsplasser. Vi påpekte at det måtte være alternativer til en slik politikk - et alternativ som både ga flere sykehjemssenger og lavere investeringer.

I dag, tirsdag 19. juni, har vi funnet en slik løsning. Løsningen vil bli presentert i sin bredde i formannskapet senere i dag og formuleringene er ikke helt klare. Men vi er enige om å øke antall sykehjemsplasser og at private kan bygge bygget og kommunen leie. Erfaringen med det siste er at vi får et rimeligere bygg og dermed mer penger til helse.

Løsningen beviser at Høyre så at FrP hadde et godt poeng, og at det var verdt å ta den politiske belastningen vi tok ved å bryte ut. Heldigvis varte bruddet bare i syv dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar