torsdag 29. november 2012

Skatteinntekter og misunnelse

Skatteinntektene strømmer inn i den norske statskassa, og det kommer inn mer enn finansministeren hadde regnet med. Høy oljepris og høyere investeringer i oljenæringen smører norsk økonomi. Inntektene blir trolig 40 milliarder kroner mer enn finansministeren trodde for noen uker siden da statsbudsjettet ble lagt frem.

Til sammenligning får staten 15 milliarder kroner i inntekt fra formuesskatten. Røde politikere er hysterisk motstandere av å redusere skatter og mener hver krone de får inn må gå til offentlig velferd. Inntektstallene til staten viser jo at de tar feil. Hvis det var slik at de hadde behov for hver krone de får inn til velferd, hvorfor legger de da de 40 milliardene i oljefondet?
Den eneste grunnen til å beholde formuesskatten må være at Ap, SV og Sp vet de kan vinne valget på misunnelseutspill. Jeg for min del tror ikke de styrtrike vil bruke 15 milliarder på svømmebasseng og luksusbiler. Det har de jo fra før. Pengene vil gå til investeringer og jeg har større tro på rikingenes investeringsevner enn statens.

Oljefondet har dårlig avkastning og gir få arbeidsplasser i Norge, mens norske rikinger skaper nye arbeidsplasser i Norge hver dag. Tenk bare på Rema-Reitan og Petter Stordalen. De har skapt arbeidsplasser vi virkelig trenger - mange av jobbene i deres konserner krever ikke lang utdannelse, men stor innsatsvilje. Slike jobber kan vi ikke få nok av.
Jeg sier som Anders Lange: Når alle har lyst til å bli rike, hvorfor er det da så galt at noen er blitt det?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar